Yobman

Toeleveranciers krijgen steeds vaker complexe assembly's aangeleverd waarna ze de vraag krijgen om een prijsopgave te doen. Alle onderdelen moeten afzonderlijk worden bekeken op type product zoals kokers, plaatdelen, koopdelen,... wat een zeer tijdrovende bezigheid is. Yobman, laat u toe om in een oogopslag alle geometrische eigenschappen van de afzonderlijke delen te bekijken.

Deze eigen ontwikkelde software analyseert direct het 3D-model van de klant. U geeft simpelweg aan tot welke categorie het onderdeel behoort en Yobman doet de rest. Vervolgens heeft u automatisch alle snijfiles met alle snijgegevens, een zaaglijst en bestellijst. U bepaalt uit welk materiaal het onderdeel gemaakt wordt, waarna het heel gemakkelijk is om op basis van de gegevens die Yobman voorziet (afmetingen, gewicht, bewerkingstijd) de prijs te berekenen. Dit alles is gekoppeld aan Excel of ERP voor calculatie.

Dankzij Yobman wordt het maken van prijsoffertes voor complexe stukken kinderspel.


Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Bekijk het 3D-model in Yobman
  2. Duid de onderdelen aan die plaatwerk zijn volgens u. Ook andere categorieën kunnen aangemaakt worden (vb. koopdeel: onderdelen die extern aangekocht dienen te worden)
  3. Yobman controleert of alles wat u categoriseerde als 'plaatwerk' effectief mogelijk is met plaatbewerking. Yobman registreert bijvoorbeeld een fout bij elastische vervorming of een inconsistente dikte van de plaat. Indien dit fouten zijn in het ontwerp is het mogelijk het ontwerp rechtstreeks aan te passen in Yobman.
  4. Yobman extraheert alle geometrische informatie.
  • Per onderdeel kan u gedetailleerde info bekijken over de afmetingen, ratio, weergave van complexiteit, gewicht,...
  • U weet meteen wat het minimale blad is dat u nodig heeft om dit uit te snijden.
  • Met slechts 1 klik op de knop weet u hoeveel onderdelen identiek zijn aan elkaar. Zodra u weet hoe lang het duurt om één van deze onderdelen te maken, kan u dus zeer snel de bewerkingstijd van al deze onderdelen berekenen.
  1. Exporteer deze informatie naar een Excel spreadsheet, vul aan met prijsgegevens, en u heeft een correcte prijsofferte in een handomdraai.